BIROBIDJAN

A New Angle Film fiatal alkotóbrigádjának élménybeszámolói és gondolatai egy forgatásról és egy elfeledett városról, Birobidjanról, az 1934ben Sztálin által mesterségesen létrehozott Zsidó Autonóm Terület fővárosáról. Avagy a MESE még csak most kezdődik...... BIROBIDJANRÓL......

Friss topikok

Archívum

HTML

Levél Zsenyának

2007.10.11. 17:49 | New Angle Film | Szólj hozzá!


Kedves Zsenya!


Ne haragudj rám, hogy sokáig nem írtam. Sok a dolgom, de annál is többet gondolok rád.


Ha nem írok neked annyiszor, mint amennyiszer szeretnék, és mint amennyi örömet szeretnék szerezni neked, ne haragudj. Jó lenne, ha találkozhatnánk, de még sokáig nem lehet. Ezt te is tudod.

 

Nem azért találkoztunk, hogy aztán soha többé ne lássuk egymást. Viszont, addig nagyon sok a dolgunk. Nekem  a filmet kell csinálnom, neked meg tanulnod, okosodnod kell, no meg  nagyon vigyázni magadra. Ja és minket nagyon szeretni!


Zsenya, remélem, jól megy a sorod. Képzeld, fogtam kézben egész nagy varangyot. Igaz, csak az állatkertben, de azért bátor vagyok, nem?  Bár a mocsarasban azért izgalmasabb volt kergetni filmünk kétéltű főhősét. Úgy nyugtattam a békát, ahogy tanítottad: a szemeközt, hátul a fe
jén. Csak nyugodtan, hogy nehogy megijedjen. Sokan nem merik simogatni ezt fura, a hiedelmekkel ellentétben, egyáltalában nem nyálkás állatot. Szóval igazi békaidomár lettem azóta, hogy az a pici féllábú állat hagyta magát nekem és neked.  Nem sokára rendezünk egy kiállítást a képekből, amit sok embernek megmutatunk. Eddig is sokat meséltünk rólad, legalább is ott ahol lehet. Tehát mindenhol. Az az igazság, hogy sokan kérdezik, hogy mi volt a legjobb, vagy mit szerettem a legjobban a Birobidjanban. Hogy meséljek olyanokat, amire nem számítottam az utazásunk során, és erre a sok kérdésre, mind a mi találkozásunk a válaszom. Ahogy együtt kacsáztunk. Hogy végig együtt és egymás hasznára voltunk. Hogy segítettél, és hogy nagyon remélem, hogy te is sokat tanultál tőlünk. Mert még soha nem volt ennyire fontos, hogy a javadra lehessünk. De azt is tudom, hogy mit érzett a Kisherceg, mikor szépen elmagyarázta neki a Róka, hogy mit is kell tenni, ha valakit megszelídítettél. A vicces az, hogy téged tényleg meg kellett szelídíteni. A koszos kis képedet lemosogatni, hogy nem szemetelünk, hogy ne csak azokat a cukros vackokat szeresd, hogy egyél minden nap, hogy láss és tanulj, és hogy mikor elmegyünk, ne hagyjunk teljesen magadra. Mert amit kaptunk az megfizethetetlen. Hogy a te szemeddel láthattam a várost. Köszönöm, azt hiszem a te szemed, bárhova elvezetne.

 



Zsenya, remélem minden rendben, és azt hogy nagyon jól vagy. Remélem, jól megy az iskola is. Mi a kedvenc tantárgyad? Sportból biztosan nagyon jó vagy. Láttalak fejjel lefelé lógni a mászókán, szóval ne is tagadd. Mordecháj Rabbi kedves veled? Mit mondtál neki, mikor ellopták a telefonod? Amúgy ne sajnáld, az csak egy tárgy. Ha jó leszel, akkor majd úgy is vehetsz akár másikat, hidd el.
Hiszen mondtam, ha ügyes vagy, bármi lehetsz. Ezt tényleg soha ne felejtsd el.
Kérlek, írj, mihamarabb. Nyugodtan fogalmazz levelet, majd segítenek neked megírni. Hidd el nagyon hiányzol, de mindig örülök, ha rád gondolok. Cseperedj és gyarapodj. Addig is sokszor puszillak

 

 Panna kutyus

A bejegyzés trackback címe:

https://birobidjan.blog.hu/api/trackback/id/tr93193573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása